Skip to content

Sistem de producţie

Ciclul de producţie nu ia sfârşit cu ouăle din magazin. Ca orice fiinţă care respiră, mânâncă şi bea, găinile produc şi reziduuri.

Dacă în mod normal cele câteva zeci de grame de dejecţii produse zilnic de o găină nu reprezintă o problemă, atunci când ai sute de mii de păsări şi trebuie să gestionezi câteva tone de dejecţii în fiecare zi, e clar că trebuie să dedici mai mult decât doar nişte gânduri acestei realităţi.

Pentru a evita problemele de mediu implicite, Avia Agrobanat a investit într-un sistem de prelucrare şi gestiune al dejecţiilor, care include două uscătoare de şase, respectiv paisprezece etaje, două platforme betonate pentru depozitare, precum şi o instalaţie de peletizare.

Calitatea Fertipol

Fertipol (3N – 2P2O5 – 2K20) este un îngrășământ organic natural, realizat din dejecție de pasăre uscată.

Îngrăşământul este certificat biologic de către CERES.

Găinațul este îngrășământul cel mai bogat în elemente nutritive, substanțe organice humoase active, microelemente și microorganisme esențiale dezvoltării armonioase a culturilor. Se utilizează la fertilizarea de bază primvară – toamnă – iarnă, mai ales în prezența solurilor care dau semne de epuizare.

Recomandăm să fie distribuit la o adâncime maximă de 15 cm. Se poate împrăștia la suprafață pentru vii, livezi, sau la însămânțări pe sol nedesțelenit, datorită calității sale.

A nu se utiliza mai mult de 170 kg N/ha/an.

Puncte de desfacere

Putem oferi îngrăşăminte naturale organice atât agricultorilor, care au nevoie de cantităţi semnificative, cât şi celor care deţin doar câteva plante prin casă sau legume în grădină.

Pentru agricultori care necesită cantităţi semnificative de îngrăşământ, fie vrac sau în big bag, oferim servicii de livrare la poarta fermei. Puteţi să ne contactaţi oricând trimiţându-ne un mail la comercial@avia.agrobanat.ro

Dacă aveţi nevoie de îngrăşământ pentru grădină sau flori, produsele noastre Fertipol, ambalate la saci de 5kg, le găsiţi fie direct la fermă, fie la magazinul Glissando Garden Center din Timişoara, Calea Şagului nr. 138C.

Micilor agricultori