Skip to content

Ouă pasteurizate

sigure, eficiente, economice

Proces tehnologic

În producerea de ”ouă lichide”, ouăle sunt livrate direct din hală, de la sortator la linia de pasteurizare, sunt descărcate pe un conveior de unde sunt preluate de spărgătorul de ouă semi-automat. Produsul urmează transportat fie ca melanj, fie separat în albuș și gălbenuș prin filtre, apoi omogenizat şi pasteurizat prin încălzire şi răcire rapide, înainte de a a fi introdus în ambalaje speciale folosind sistemul bag-in-box.

De ce pasteurizare

Principiul care stă la baza producerii ouălor pasteurizate este cel al eficienţei şi al siguranţei alimentare. Separând albuşul de gălbenuş, clienţii pot alege în funcţie de necesităţi. Totodată, nu mai necesită depozitarea separată, spălarea şi spargerea ouălor în zone speciale amenajate. La fel de importantă este eliminarea riscului de contaminare cu Salmonella, grație procesului de pasteurizare.

Melanj, albuș, gălbenuș

Oul întreg spart, omogenizat şi separat, zis “melanj”, este o resursă importantă pentru cantine, restaurante sau mari procesatori. Gălbenuşul îşi găseşte tot aşa locul la procesatori sau patiserii. Pentru entuziaștii de health şi fitness sau culturism, albușul pasteurizat oferă cea mai bună sursă naturală de proteine. Sortimentele vin la gramaje de la 500 mg la 10 kg.

Produse unice

Albuş O1

Albuşurile de ou conţin cea mai pură formă de proteine, cu 100% biodisponibilitate, ceea ce înseamnă că niciun gram de aminoacizi nu este risipit.

De zece ani de zile producem albuş pasteurizat, din ouă de la propria noastră fermă. Controlăm tot procesul, pentru a vă aduce un produs sigur, de înaltă calitate, fără aditivi sau conservanţi.

Albuş O1 vă oferă premisele unei alimentaţii sănătoase, echilibrate – şi sigure.

Investiţie în viitor

Linia de pasteurizare a ouălor reprezintă una din cele mai importante investiţii efectuate de către Avia Agrobanat.

Produsă de cea mai importantă firmă din domeniu din lume, întreaga instalaţie poate fi văzută de pe drumul naţional 58, înspre Reşiţa, prin faţada cortină de la staţia de prelucrare.